Gå til hovedinnhold
Alle samlingerTV og internettInternett
Hvordan kan jeg forbedre Wi-Fi-rekkevidde og hastighet?
Hvordan kan jeg forbedre Wi-Fi-rekkevidde og hastighet?
Oppdatert over en uke siden

For å forbedre rekkevidden og hastigheten til Wi-Fi-nettverket ditt, kan du prøve følgende tips:

  1. Bruk rett nett: Vi leverer data på to frekvenser ut fra hjemmesentralen din. Det betyr at du har to nettverk med identiske passord å velge mellom. 2.4Ghz, som har lang rekkevidde, men begrenset hastighet, og 5Ghz, med kort rekkevidde og høy hastighet.

  2. Kable når du kan: Har du stasjonære enheter som pc eller spillkonsoll? Koble de med nettverkskabel (CAT5e eller CAT6). Da sikrer du høy hastighet og lav ping, og frigjør samtidig kapasitet på wifi-en til de trådløse enhetene!

  3. Plassering av ruteren: Plasser ruteren sentralt i hjemmet ditt, helst på et høyt sted, for å maksimere dekningen. Unngå å plassere den nær metallobjekter eller elektronikk som kan forstyrre signalet.

  4. Oppdater firmware: Sørg for at enhetene dine alltid er oppdatert. Det kan også være lurt å slå dem av og på med jevne mellomrom. Vi glemmer ofte å gi mobilene våre en omstart, så husk å gjøre det også.

  5. Bruk en Wi-Fi-forsterker eller repeater: Disse enhetene kan utvide rekkevidden ved å forsterke signalet fra ruteren.

  6. Bytt kanal: Wi-Fi-rutere kan operere på forskjellige kanaler. Hvis naboene dine bruker samme kanal, kan det føre til forstyrrelser. Prøv å bytte til en mindre brukt kanal i innstillinger på Altibox Mine Sider.

  7. Mesh-nettverk: Vurder å investere i et mesh-nettverkssystem. Dette består av flere enheter som samarbeider for å gi jevn dekning over hele hjemmet. Altibox Wifi Overalt er et mesh-nettverk du får kjøpt gjennom oss.

  8. Reduser interferens: Hold ruteren unna andre trådløse enheter som mikrobølgeovner, trådløse telefoner og babycall, da disse kan forstyrre Wi-Fi-signalet.

  9. Sikkerhet: Sørg for at nettverket ditt er sikret med et sterkt passord for å forhindre uautorisert tilgang som kan redusere ytelsen.

  10. Slå av og på hjemmesentralen: Det eldste trikset i boka! Ofte kan en god gammeldags omstart være nøkkelen til kjappere nett.

Svarte dette på spørsmålet?