Gå til hovedinnhold
Får jeg strømstøtte?
Oppdatert over en uke siden

Hvem får strømstøtte?

Fra og med januar 2024 får man strømstøtte når strømprisen er høyere enn 73 øre/kWh uten mva. (91,25 øre med mva.) Alle husholdninger som har egen strømmåler og er rettmessig registrert som husholdningskunde hos et nettselskap, har rett til strømstøtte. Det er ikke nødvendig å søke, da støtten utbetales automatisk av nettselskapet. Mer informasjon finner du hos NVE - Strømstøtte for husholdninger. Merk at dette er en midlertidig støtteordning.

Hvordan ser jeg hvor mye strømstøtte jeg har fått?

Dette utbetales på fakturaen for nettleie, inntil 5000 kWh per måned. Om du får nettleie sammen med strømfakturaen din, så finner du beløpet på side 2 av fakturaen.

Hvorfor får jeg ikke strømstøtte for fritidsboligen min?

Denne ordningen er ikke tilgjengelig for fritidsboliger eller næringsbygg. Ved usikkerhet rundt eiendommens bruk, vil informasjonen i Statens kartverks offisielle eiendomsregister (matrikkelen) være avgjørende.

Hvis du mener at boligen burde vært registrert som noe annet, vennligst kontakt ditt nettselskap. Har du nylig søkt om og fått godkjent en bruksendring fra kommunen, er det viktig at du også informerer nettselskapet om dette.

Svarte dette på spørsmålet?